ΤΕΕ: Απεργούν ελεύθεροι επαγγελματίες κι επιστημονικοί φορείς για το νέο καπέλο στις εισφορές

Διαμαρτυρόμενοι για το «καπέλο» στις εισφορές το 2018, οι επιστημονικοί φορείς απευθύνουν το κάλεσμα «να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία», ζητώντας από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017.

Τονίζουν δε ότι η μείωση που παρουσίασε η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ που έφτασε το 9% μέσα σε ένα μόλις μήνα και απ’ την άλλη τα στοιχεία του Μαρτίου που έδειξαν μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τον κλάδο και το μέλλον τους.

Στη χθεσινή σύσκεψη του ΤΕΕ , οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας τόνισαν ότι «Η κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ αύξησε έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα».

Και πρόσθεσαν: «Η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό όπως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό» και σημείωσαν ότι «προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα».