"Νεκρώνουν" τα πάντα αύριο από τις απεργίες

Από σήμερα Τρίτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό, με κορύφωση των κινητοποιήσεων την Τετάρτη.

 

 

Οι σημερινές απεργίες:

 

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από τις 11.00 έως τις 16.00. Στάσεις θα έχουμε και τις 2 επόμενες μέρες: Την Τετάρτη τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Δεμένα και τα πλοία – σήμερα Τρίτη, αύριο και μεθαύριο, με την απεργία των ναυτεργατών. Αρχικά είχαν κηρύξει 48ωρη, αλλά σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα λήξει την Παρασκευή.

 

Στάση εργασίας σήμερα και από τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα.

 

Χωρίς ενημέρωση σήμερα, αφού οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ έχουν 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τρίτης έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης.

 

 

Τετάρτη, ημέρα της Γενικής Απεργίας:

 

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς. Θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ.

 

Απεργία 24ωρη και απ’ την ΟΤΟΕ.

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

 

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της απεργίας την ΑΔΕΔΥ.

 

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για στις 11.00πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 πμ.

 

Παράλληλα, θα έχουμε αλλαγές και στην κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς:

 

– Οι εργαζόμενοι στα τρόλει αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

– Στάσεις εργασίας αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. Οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το Μετρό.

 

– Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της 48άωρης απεργίας για σήμερα και αύριο που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

 

– Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.

 

Ενώ και οι συμβολαιογράφοι ξεκινούν τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, για τις 17, 18 και 19 Μαΐου.

 

 

Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης:

 

Ανήμερα της ψήφισης των επώδυνων μέτρων στη Βουλή, τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού για τις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.