International Life: H ΤτΕ ανακάλεσε οριστικά την άδεια λειτουργίας της - Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους

Χωρίς αίσιο αποτέλεσμα έληξαν οι προσπάθειες εξυγίανσης της ασφαλιστικής εταιρίας International Life Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, αφού η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Βασική αιτία η έλλειψη επαρκών ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, που είναι αναγκαίες βάση του νόμου για τη συνέχιση της λειτουργίας της. Ως αποτέλεσμα δεν ήταν εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους στην εταιρία, αφού στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση σημαντικού μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου στην ασφαλιστική επιχείρηση «Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών “Η ΕΘΝΙΚΗ”».

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων και των ασφαλισμένων των οποίων τα συμβόλαια δεν μεταβιβάστηκαν. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.