Γυναικολόγος ξέχασε το κεφάλι εμβρύου στη μήτρα μετά από έκτρωση

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν μία Καλυμνιά, σε ηλικία 32 ετών, κατήγγειλε ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας από μικρή ηλικία, και κινδύνεψε από σηψαιμία, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία ο γιατρός που προχώρησε στην έκτρωση του εμβρύου που κυοφορούσε (η έκτρωση έγινε για λόγους υγείας που διαπιστώθηκαν στο έμβρυο), αφού το τεμάχισε κατά την καισαρική επέμβαση, αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική, ο γιατρός φέρεται να προχώρησε στην επέμβαση παραλείποντας να ακολουθήσει οδηγίες εξειδικευμένου συναδέλφου του νοσοκομείου της Αττικής.

Η 32χρονη υπεβλήθη σε δύο εγχειρήσεις και ο γιατρός δεν την ενημέρωσε ότι είχε ξεχάσει το κεφάλι του μωρού στο σώμα της. Στη συνέχεια ακολούθησε τρίτη εγχείρηση σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου οι γιατροί τελικά αφαίρεσαν το κεφάλι του μωρού, αλλά και τη μήτρα της 32χρονης η οποία κινδύνευσε να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από σηψαιμία.

Χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, καταδίκασε τον γυναικολόγο σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, σε διετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και σε απομάκρυνση από την εργασία του για ένα έτος.