Ακόμη ψάχνουν από πού ήρθε ο τρομοφάκελος και ποιος τον είχε ελέγξει!

Οι Αστυνομικές Αρχές ακόμη ψάχνουν να βρουν από πού ήρθε ο τρομοφάκελος που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο και τους 2 συνοδούς ασφαλείας του.

Από το χώρο του Κοινοβουλίου, πηγές σε έντονο ύφος υποστηρίζουν ότι το δέμα δεν πέρασε από εκεί. Μπορεί οι κάμερες να δείχνουν τον συγκεκριμένο συνοδό ασφαλείας, δεν υπάρχει πλάνο που να δείχνει το συγκεκριμένο δέμα, επιμένουν.

«Κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι έφερε τον συγκεκριμένο φάκελο για έλεγχο», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, επιμένοντας ότι το εν λόγω τρομοδέμα δεν ελέγχθηκε από τη Βουλή και στα εκεί μηχανήματα X-ray.

Επιπλέον σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο τρομοφάκελος προκύπτει ότι εστάλη από διεύθυνση στο Κολωνάκι, ωστόσο το πρόσωπο που αναγράφεται πάνω στον φάκελο είναι εικονικό.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο – βόμβα που είχαν στείλει τον περασμένο Μάρτιο στη Γερμανία.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της παλαιότητας των μηχανημάτων X-ray της Βουλής, τα οποία κάποια είναι τεχνολογίας 2004 και άλλα του 2010. Κι αν κι έχει γίνει αίτημα αντικατάστασής τους με πιο σύγχρονα, καθυστερεί … λόγω γραφειοκρατίας.