Πέθανε ο Λευτέρης Καπώνης, ο σεναριογράφος του “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”

Έχασε δυστυχώς τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, σε ηλικία 70 ετών.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, την ημέρα που ενημερώθηκε από τον γιατρό για το πρόβλημα υγείας του, δέχτηκε πρόταση να ξεκινήσει να γράφει το νέο κύκλο της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». «Μόλις μου ανακοίνωσε ο γιατρός τι έχω, γύρισα σπίτι και την ίδια μέρα με είχα πάρει τηλέφωνο για να μου κάνουν την πρόταση από τον Αντ1. Λίγες ημέρες μετά κι ενώ μόλις είχα ξεκινήσει τις θεραπείες, με πήραν από άλλο κανάλι για άλλη δουλειά. Γέλαγα μόνος μου. Έλεγα “δε γίνονται αυτά”».

Για την τηλεόραση, είχε γράψει τριάντα πέντε σίριαλ, μεταξύ των οποίων: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου».

Εργάστηκε ως σεναριογράφος και στον κινηματογράφο, ενώ είχε γράψει και βιβλία: «Το Σημάδι του Έρωτα», «Το Φτερούγισμα του Γλάρου», «Παλίρροια», «Τζιβαέρι».

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα “Αυγή”.

Τον συγγραφέα και σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη, αποχαιρέτησε με σχετική ανακοίνωση το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για την αντιστασιακή δράση του ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών πέρασε από έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίστηκε για δυόμιση χρόνια.
Από τους πλέον αναγνωρισμένους σεναριογράφους κέρδισε το κοινό με το δηκτικό του χιούμορ σκιαγραφώντας μερικούς από τους πλέον πετυχημένους χαρακτήρες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και τηλεόρασης. Εκτός από το βιτριολικό του χιούμορ θα τον θυμόμαστε για τα άρθρα του στην Αυγή όπου ανέπνεε ο πολιτικός Λευτέρης. Μέχρι τελευταίας πνοής πάλευε για την ζωή και τον άνθρωπο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”