Mε drone πάνω απ' τα Αστέρια Γλυφάδας - Οι εγκαταλελειμμένες καμπάνες του Λάμπρου Κωνσταντάρα

 

Η ομάδα UP DRONES πραγματοποίησε άλλη μία εντυπωσιακή πτήση, αυτή τη φορά πάνω από την πρώην σμαραγδένια πολιτεία της Γλυφάδας, τα Αστέρια.

Πάνω από τη θρυλική παραλία που αποτέλεσε το σκηνικό όπου γυρίστηκαν μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου. Από την πλαζ της παρέλασε το εγχώριο και διεθνές τζετ σετ της εποχής.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ένα νέο τοπίο αρχίζει να διαμορφώνεται στις παραλίες της Αττικής. Νέα δεδομένα στα πρότυπα του εξωτερικού αρχίζουν να ισχύουν και οι Αθηναίοι αισθάνονται σιγά-σιγά Ευρωπαίοι. Οι αχανείς παραλιακές εκτάσεις αποκτούν χρώμα και χαρακτήρα. Μπαίνουν αποδυτήρια, ντους, δημιουργούνται εστιατόρια, μπαρ, αλλά και καμπάνες για όσους διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια να τις νοικιάσουν. Η Βουλιαγμένη εκείνη την εποχή, λόγω και της απόστασης, από το κέντρο αποτελεί προορισμό του Σαββατοκύριακου.

Η Γλυφάδα όμως, που είναι και πιο κοντά βολεύει για τις μονοήμερες αποδράσεις. Στην παραλία της, οι αρχιτέκτονες Π. Βασιλειάδης, Π. Σακελλάριος, Ε. Βουρέκας υπό την εποπτεία της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος δημιουργούν το τουριστικό συγκρότημα «Αστήρ». Αυτό σχεδιάζεται σε ένα κομμάτι παραλίας που διέθετε εγκαταστάσεις, οι οποίες όμως είχαν όμως καταστραφεί στην Κατοχή.