Άγριος καυγάς Σκουρλέτη με ΠΟΕ-ΟΤΑ : «Είναι ανίκανος! Μας είπε μαϊντανούς» - Παρέμβαση εισαγγελέα

Συνεχίζεται η ομηρία της χώρας απ’ τα σκουπίδια κι όπως φαίνεται δεν θα λήξει σύντομα η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και των συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ, έγινε πριν λίγο συνάντησή τους, στο υπουργείο. Όμως τα πνεύματα ήταν τόσο οξυμένα που ο διάλογος κατέληξε σε έντονο καυγά.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Τράκας μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα οι μάσκες έπεσαν. Αφού ο υπουργός Εσωτερικών μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών χρειάστηκαν 5 λεπτά! Θα πάμε στον Πρωθυπουργό».

Νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στους δήμους κι οι συμβασιούχοι, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Φτάνοντας κατόπιν στο υπουργείο Εσωτερικών προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, απωθήθηκαν από την αστυνομία που τους έκλεισε το δρόμο με ασπίδες κι απάντησαν εκτοξεύονται καφέδες και μπουκάλια νερού.

Η κόντρα μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πάνου Σκουρλέτη συνεχίζεται, με τον υπουργό Εσωτερικών να χαρακτηρίζει την πρόταση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκτός τόπου και χρόνου. Κι η ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησε με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών.

Για την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30. Μετά θα γίνει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απαράδεκτη εικόνα με τα βουνά σκουπιδιών σε κάθε γειτονιά της χώρας, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ειδικότερα ο
προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος θα καλέσει και τους πρώτους μάρτυρες σε κατάθεση και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.