ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς κλιματιστικά τα νοσοκομεία -Θα υποφέρουν οι ασθενείς τις μέρες του καύσωνα

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης.

«Έπρεπε ο υδράργυρος να χτυπήσει 40 βαθμούς Κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Το χειμώνα γιατί δεν έγινε με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία Πολάκη είναι πλεονασματικά;», αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία «όχι μόνο δεν διαθέτουν κεντρικό κλιματισμό, αλλά δεν διαθέτουν ούτε καν ένα κλιματιστικό. Μόνο κάποιους ανεμιστήρες».

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι δεν υπάρχει κλιματισμός ακόμα και σε θαλάμους νοσηλείας των ψυχιατρικών νοσοκομείων, «είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων». «Αν είναι δυνατόν!!! Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους ασθενείς στα τέσσερα στο κρεβάτι τους με 43ο Κελσίου και να μην έχουν κλιματισμό. Κόλαση! Συνθήκες χειρότερες των φυλακών», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι ασθενείς των εν λόγω κλινικών θα υποφέρουν τις επόμενες ημέρες του καύσωνα».

Τις ανακοινώσεις της τις συνοδεύει με φωτογραφικό υλικό από τα χαλασμένα κλιματιστικά.