Πυρκαγιές: Νύχτα-κόλαση στη Ροδόπη! - Μήνυση για τις πυρκαγιές στη Μάνη

Μάχη με τη φωτιά έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στη Νέα Σάντα Ροδόπης.

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο Πετζετέλ και δύο Καναντέρ, συμμετείχαν στην κατάσβεση έως και τη δύση του ηλίου, ενώ όλη τη νύχτα συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης: 48 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εννέα εθελοντές, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με συνολικά 24 άτομα, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ Πολιτικής Προστασίας δήμου.

Πια, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, και δεν υπάρχει πλέον ενεργή φλόγα. Βέβαια στο σημείο θα παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγήν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού. Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς οι πρώτες σκέψεις της πυροσβεστικής είναι ότι προκλήθηκε από πτώση κεραυνού καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών την προηγούμενη της εκδήλωσης ημέρα.

Στην άλλη πλευρά της χώρας, στην Ανατολική Μάνη οι πυρκαγιές είναι κι εκεί σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική στα χωριά Κοκκάλα και Σκουτάρι υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε χθες Τρίτη η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή.