Εισβολή του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ζωγράφου για το θάνατο της γυναίκας στην καθαριότητα

Μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν πριν λίγη ώρα στο δημαρχείο Ζωγράφου, διαμαρτυρόμενοι για το χαμό της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, που έχασε την ζωή της το βράδυ της Παρασκευής, μαζεύοντας σκουπίδια, εν μέσω καύσωνα.

Περίπου 20 άτομα του Ρουβίκωνα, πέταξαν μέσα στο χώρο του δημαρχείου φυλλάδια που έγραφαν πάνω:«Ο δήμος Ζωγράφου δολοφονεί», «Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια».

Μάλιστα κατάφεραν και μπήκαν ακόμη και στο γραφείο της δημάρχου Τίνας Καφατσάκη, φωνάζοντας: «Σκοτώσατε μια γυναίκα, αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο».

Η ίδια η δήμαρχος δήλωσε για το συμβάν: “Είναι προφανές ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις συνθήκες εργασίας, καθώς και για τις βάρδιες. Θα επαναλάβω ότι η Ντανιέλα Πρελορέντζου είχε δουλέψει, 3 ώρες στην λαϊκή την Πέμπτη, 3 ώρες ξημερώματα Παρασκευής στον οδοκαθαρισμό, ενώ κλήθηκε να δουλέψει νυχτερινή βάρδια διάρκειας 3 ωρών ξημερώματα Σαββάτου, για να αποφύγουμε τον καύσωνα. Εξάλλου έχω διατάξει σχετική ένορκη διοικητική εξέταση, και τα πορίσματα θα δοθούν στην δημοσιότητα».