Αυτός είναι ο 29χρονος "δράκος των ασανσέρ" - Τουλάχιστον 50 τα θύματά του

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 29χρονου Χρήστου Καστρίτη, του αποκαλούμενου ως “δράκου των ασανσέρ”.

Πρόκειται για τον ΚΑΣΤΡΙΤΗ Χρήστο του Νικολάου και της Ξανθούλας, γεννηθέντα στις 4-12-1988 στο Χολαργό, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος νεαρών γυναικών στον Πειραιά.

Ο 29χρονος άντρας, συνελήφθη στις 5-7-2017 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 29χρονος κατηγορούμενος εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες κυκλοφορούσαν μόνες, τις ακολουθούσε πεζός ή με μοτοσυκλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που αυτές έμπαιναν, έμπαινε κι αυτός στο κτίριο και επιθετόταν για να τις βιάσει – τις περισσότερες φορές μέσα στο ασανσέρ.

Έξι υποθέσεις – επιθέσεις του εις βάρος νεαρών γυναικών έχουν εξιχνιασθεί μέχρι στιγμής, ενώ η μία αφορά σε ανήλικη. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται.

Στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο άντρας στις επιθέσεις, 2 αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε επίσης η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.

Κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι προχώρησε στις επιθέσεις και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα – εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας».

Ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι έκανε τέτοιου είδους επιθέσεις, στο κέντρο της Αθήνας, τον Καρέα και το Κουκάκι.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.