Ισόβια στη «φόνισσα του Κορωπίου» - «Έγκλημα βίαιο, με αίμα και παρουσία 3 παιδιών"

Την ενοχή της 27χρονης φόνισσας του Κορωπίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σήμερα.

Η 27χρονη Ειρήνη Μαρούπα, σκότωσε το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2016, την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρα Πασπαλά, μέσα στο σπίτι της δεύτερης. Ο άντρας Γιάννης Θεοδώρης, είχε παιδιά και με τις 2 γυναίκες.

Στην 27χρονη επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη συν ένα χρόνο κατά συγχώνευση – ένα χρόνο για οπλοφορία και άλλον ένα για οπλοχρησία οι οποίοι συγχωνεύθηκαν.

Όταν άκουσε την ποινή που της επιβλήθηκε, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα, ούρλιαξε πως θα έκανε τα πάντα για να γυρνούσε το χρόνο πίσω: «Μου στερούν τα παιδιά μου», φώναζε.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών τόνισε ότι η 27χρονη ήταν αποφασισμένη να σκοτώσει το βράδυ εκείνο: «Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Ο φόνος έγινε από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”.

Μάλιστα η εισαγγελέας επεσήμανε ότι η κατηγορούμενη γύρισε το μαχαίρι στην πληγή – το οποίο μαχαίρι το είχε φέρει μαζί της.

Και χαρακτήρισε το έγκλημα: «Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της».

“Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση” ήταν η τελευταία φράση της προέδρου προς την 27χρονη κατηγορούμενη.

Η Έλλη Πασπαλά, αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφασή της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. “Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα”.

Τέλος, το δικαστήριο θα διαβιβάσει αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να εξεταστεί κατά πόσο ο 41χρονος Γιάννης Θεοδώρης, εραστής της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, διέπραξε ψευδορκία στην κατάθεσή του στο ακροατήριο.