Σάλος με την απελευθέρωση μελών του Ρουβίκωνα κατ' εντολή Βούτση και Τόσκα

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την αποκάλυψη ότι προχθές Τετάρτη , κατά την εισβολή μελών της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής, συνελήφθησαν μέλη του αλλά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από εντολή του ίδιου του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», προχθές 16 «εισβολείς» συνελήφθησαν, τους πέρασαν χειροπέδες, κι ενώ τα περιπολικά τους οδηγούσαν στη ΓΑΔΑ, μετά από συνεννόηση του κ. Βούτση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, δόθηκε εντολή να μην κρατηθούν.

Τα περιπολικά εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ύψος της Αμερικάνικης πρεσβείας. Μετά την εντολή που έλαβαν απ’ τον ασύρματο – να μη γίνουν προσαγωγές παρά μόνο καταγραφή στοιχείων – τα περιπολικά τούς επέστρεψαν στη Βουλή, κράτησαν τα στοιχεία τους και τους απελευθέρωσαν.

Ανώτατες πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας αλλά και του αρμόδιου υπουργείου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση αυτή.

Να θυμίσουμε ότι κατά την εισβολή τους στη Βουλή, οι δράστες πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα «Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή.»

Αργά προχθες το βράδυ είχαμε όμως και νέα εμφάνιση μελών του Ρουβίκωνα, στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό. Μέλη του εισέβαλαν στο σταθμό με βαριοπούλες και ρόπαλα κι έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Οι 15 δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα διέφυγαν προτού φτάσει η αστυνομία.