Μπαμπινιώτης για επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση: "Καταστρατηγείται το «Αιέν αριστεύειν»"

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρύτανης του πανεπιστήμιου Αθηνών, καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε σημερινή συνέντευξή του σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να επιλέγεται στο εξής ο σημαιοφόρος στις τάξεις του δημοτικούς, μέσω κλήρωσης.

«Μία ομηρική αρχή για μία πανάρχαιη ελληνική αρχή το Αιέν αριστεύειν καταστρατηγείται με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης» ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Μπαμπινιώτης, τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται και η έννοια της άμιλλας, η οποία πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά, και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης.

Και επεσήμανε ότι είναι λάθος της κυβέρνησης το να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, πρόσθεσε στη συνέντευξή του, είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών.

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να καταργήσει η κυβέρνηση τις πανελλαδικές εξετάσεις, χαρακτηρίζοντάς το “ουτοπία”.