Βελτιωμένη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στο Καπανδρίτι

Αρκετά καλύτερη είναι η κατάσταση την Τετάρτη το πρωί στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει την Ανατολική Αττική από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς οι άνεμοι κόπασαν την νύχτα και δεν είχαμε καμία σημαντική αναζωπύρωση.

Το μέτωπο ουσιαστικά συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο δεν έχει τη δυναμική των προηγούμενων ημερών.

Αμέσως με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από αέρος σε μια προσπάθεια η φωτιά να οριοθετηθεί.

Τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα με πάνω από 150 πυροσβέστες και περισσότερα από 70 οχήματα, αλλά και 80 άτομα πεζοπόρο μαζί με τις δυνάμεις και τα μηχανήματα των δήμων προσπαθούν να “χτυπήσουν” τις εστίες της φωτιάς έτσι ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις και, όπως χθες, υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και σήμερα αναμένεται να υπάρξουν δυνατοί άνεμοι

Το μεγάλο βάρος πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε εστίες που καίνε σε σημεία με πυκνή βλάστηση. Αυτά τα είναι τα πλέον επικίνδυνα σημεία. Μια αναζωπύρωση μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς την εθνική οδό, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις για να ανακόψουν την πορεία του μετώπου, ωστόσο η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, αλλά και σε όλο το μέτωπο, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα είχαμε όλο το βράδυ μικροεστίες που όμως αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.