Πυρκαγιά στο Ρυτό Κορινθίας: Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους η κατασκήνωση του RANCH στο Σοφικό και  απομακρύνθηκαν τα 550 παιδιά που διέμεναν σε αυτήν κατόπθιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Ρυτού Κορινθίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σεδύσβατη δασική έκταση και δεν απειλούνται οικισμοί. Οι άνεμοι έχουν πέσει πλέον, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο στην περιοχή. Ωστόσο, λόγω της βροχής, δεν έγινε εφικτό να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει”.

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.