Στο νοσοκομείο 20 άτομα με τροφική δηλητηρίαση μετά απο κατανάλωση γουρουνοπούλας

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας περίπου 20 άτομα, ηλικίας από 20 ετών μέχρι και 70. Όλοι τους είχαν νωρίτερα καταναλώσει γουρουνοπούλα, σε εκδήλωση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Όπως γράφει τοπικό μέσο , «όλοι τους είχαν συμπτώματα διάρροιας, εμετού με πυρετό και εισήχθησαν στο (ΤΕΠ) Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου τους χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης της τροφικής δηλητηρίασης…

Ο Παθολόγος του Νοσοκομείου, ο οποίος εφημέρευε είπε ότι “όλοι έφαγαν από το ίδιο φαγητό σε συγκεκριμένη εκδήλωση και μετά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν και την φαρμακευτική αγωγή αναχώρησαν για το σπίτι τους, όπου θα ακολουθήσουν για τις επόμενες ημέρες τη θεραπεία, χωρίς να διατρέχει κάποιος από αυτούς σοβαρό κίνδυνο”.

Οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στο τι τρώμε και τι πίνουμε, ειδικά αυτή την περίοδο που οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα μαγειρεμένα ή ψημένα φαγητά, όταν αυτά δεν διατηρούνται στις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται, ειδικά σε μαζικής κατανάλωσης γεύματα και εκδηλώσεις.

Πηγή: Μessinialive.gr