Φωτιές: Καλύτερη η κατάσταση σε Ζάκυνθο & Ηλεία - Έσβησε στη Ρόδο

Η καταστροφική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Ζάκυνθο πριν 4 μέρες, κι έκαψε χιλιάδες στρέμματα πεύκων, αλλά και ελαιοκαλλιεργειών και στάβλων με ζώα, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο κι οι φλόγες έχουν σβήσει.

Οι αναζωπυρώσεις στις Μαριές Ζακύνθου είναι συνεχείς, αλλά αντιμετωπίζονται αμέσως και το χωριό δεν κινδυνεύει.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ασθενείς κι έτσι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στην περιοχή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα.

Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως άμεσα θα επισκεφθεί το νησί κλιμάκιο υπουργών, αποτελούμενο από τον ίδιο, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου «προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, απολύτως απαραίτητες και έχουν συζητηθεί σε υψηλότατο επίπεδο στην Κυβέρνηση».

Όσο για τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλείας, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, έχει κι αυτή οριοθετηθεί. Χθες επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη τύπου πετζετέλ μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι οι ρίψεις νερού. Μία πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ ανάμεσα σε Θολό και Σορωνή στη Ρόδο, στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ.