Γαβρόγλου για Πανελλαδικές: "Προαιρετικές οι εξετάσεις του Ιανουαρίου"

Ο μίτος της Αριάδνης έχουν γίνει τελικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, μετά τις ασταμάτητες αλλαγές που ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας.

Σε σημερινή του συνέντευξη στον Real Fm, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, είπε σχετικά με το νέο σχέδιο να μην καταργηθούν τελικά οι εξετάσεις αλλά οι υποψήφιοι να γράφουν και τον Ιανουάριο:

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά. “Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι», πρόσθεσε.

Και σημείωσε: «Με την ευθύνη του μαθητή προφανώς μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου. Θέλω να είναι σαφές το εξής: Αυτά όλα έχουν μέσα τους και μία παιδαγωγική διάσταση. Άρα το θέμα είναι να πειστεί, ο μαθητής, οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε την εκπαιδευτική διάσταση. Το προαιρετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι εγγενές στοιχείο της πρότασής μας. Εμείς όμως λέμε ότι με το να πας έχεις πάρα πολλά θετικά. Έχεις όπλο για τον Ιούνιο».