Φρούριο η Αθήνα για τον Μακρόν: Κλειστοί δρόμοι, ελεύθεροι σκοπευτές & ελικόπτερα

Δεύτερη μέρα σήμερα της παραμονής του Γάλλου προέδρου και της συζύγου στην Αθήνα, που σημαίνει ότι το κέντρο θα είναι και πάλι απροσπέλαστο.

Κεντρικοί δρόμοι θα κλείσουν, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ ενώ 2.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ και κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια του γαλλικού προεδρικού ζεύγους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 15:00. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακόμη, στους δρόμους θα συνεχίσουν να βρίσκονται στελέχη του ΤΕΕ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών οι οποίοι περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Γάλλου πρωθυπουργού. Ενώ σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Παράλληλα, μηχανισμοί εντοπισμού βομβών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, ενώ ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τα σημεία από τα οποία περνάει ο κ. Μακρόν κι η σύζυγός του.

Σε κλοιό ασφαλείας είναι ακόμη η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.