ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Καταργήθηκαν σε μια νύχτα οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια

Μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια, κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο κ. Μαυροειδάκος ήταν σήμερα καλεσμένος σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, με βασικά θέματα συζήτησης τα επεισόδια στις χθεσινές διαδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και το περιστατικό με τη σύλληψη του 16χρονου στα Εξάρχεια.

Για το περιστατικό με τον 16χρονο που είχε συλληφθεί κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς συμμετείχε στα επεισόδια με ρίψη μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ, και τραυματίστηκε κατά τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ, ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι ακολουθήθηκε η καθιερωμένη διαδικασία:
«Εκλήθη το περιπολικό της άμεσης δράσης, του μπήκαν χειροπέδες και τον προσάγαν στη ΓΑΔΑ. Όταν πήγε να κατέβει από το περιπολικό, απώθησε τον αστυνομικό και άρχισε να τρέχει προς την Αλεξάνδρας. Πέρασε το πρώτο ρεύμα το κατερχόμενο, αλλά στο ανερχόμενο τον παρέσυρε αμάξι».

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες ότι ο 16χρονος χτυπήθηκε από αστυνομικούς ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες, ο ΓΓ των ειδικών φρουρών το αρνήθηκε και τόνισε ότι «δεμένος και να τον χτυπάς είναι έγκλημα λέμε εμείς».

Όσο για το ότι συνάδελφοί του ζήτησαν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μην του βγάλουν τις χειροπέδες, είπε: «Υπάρχει ξέρετε το μετατραυματικό σοκ και αν έχετε προσέξει στα ασθενοφόρα υπάρχουν ιμάντες χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τι έχει γίνει».