Ολλανδός εμπειρογνώμονας: Θα περίμενα 4 ημέρες για να κάνω μπάνιο στον Άλιμο

Ολλανδοί αξιωματούχοι του λιμενικού βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία σε ορισμένες από τις παραλίες τις Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης από τη βύθιση του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”.

“Προσφέραμε τεχνογνωσία, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά τέτοια προβλήματα στο Ρότερνταμ. Το πώς έχει πληγεί η κάθε περιοχή, εξαρτάται από την ιδιομορφία της” δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής αντιπροσωπείας Έρικ Λάνερ, ενώ πρόσθεσε πως η Α’ Πλαζ Αλίμου θα μπορούσε να καθαριστεί σε μισή ημέρα με σκληρή δουλειά και εφόσον υπήρχαν τα κατάλληλα μηχανήματα. Ο Έρικ Λάνερ τόνισε, πως αν βρισκόταν στη θέση των λουόμενων θα περίμενε “τουλάχιστον τέσσερις ημέρες” για να κάνει μπάνιο.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρατήρησε πως η εικόνα στον Άλιμο “είναι πλέον πολύ καλή”, όμως “χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά”. Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με “πολύ σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και τη στήριξη της Πολιτείας, οι παραλίες θα μπορούν να αποδοθούν την επόμενη χρονιά, καθαρές στους πολίτες”.