Δρακόντεια μέτρα στην Κρήτη για την άφιξη Τσίπρα - Μέχρι και ανιχνευτής μετάλλων στο χώρο ομιλίας

Οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο «Αστόρια», όπου αυτή την ώρα μιλάει ο πρωθυπουργός, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων, φοιτητών και αγροτών.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η προσέλευση των συμμετεχόντων, υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, τοπικών αρχών και φορέων, στο ξενοδοχείο.

Το συνέδριο, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, κλείνει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου παραμένει αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Κλούβες της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση, ταινίες της τροχαίας και σχοινιά έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία σε διάφορα κομβικά σημεία στο κέντρο, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί και στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ όπου μάλιστα έχει εγκατασταθεί και ανιχνευτής μετάλλων!

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι δύο κινητοποιήσεις στην πλατεία Κορνάρου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν συνολικά 55 εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητές και αγρότες που κατέφθασαν από διάφορα σημεία της Κρήτης.

Πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί με τους τροχονόμους να εκτρέπουν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί συμφόρηση στις εκτός των τειχών περιοχές.