"Αγία Ζώνη": 1.500 τόνοι μαζούτ "εγκλωβισμένα" στο πλοίο - Γιατί σταμάτησε η απάντλησή του;

Η απάντληση του πετρελαίου απ’ το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ», που δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και τόσες μέρες, εγείρει πλέον πολλά ερωτήματα.

Οι διαδικασίες έχουν σταματήσει τις τελευταίες δύο μέρες επειδή αποδείχτηκε ότι έχουν λήξει τα πιστοποιητικά του δεξαμενόπλοιου «Lassea» που συμμετείχε στην επιχείριση και μέχρι σήμερα δεν έχει σταλεί νέο πλοίο να το αντικαταστήσει.

Ένα άλλο δεξαμενόπλοιο, το «Aegean Princess I» βρίσκεται από προχθές κοντά στο βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ» και περιμένει την εντολή να πλησιάσει και να αναλάβει. Όμως η εντολή αργεί γιατί 2 εταιρίες ερίζουν για το φορτίο που θα απαντλήσει: η ιδιοκτήτρια εταιρία του «Aegean Princess I» και η ιδιοκτήτρια εταιρία του δεξαμενόπλοιου «Syros». Η μια θέλει το πετρέλαιο να απαντληθεί ως κατάλοιπα – slops και η δεύτερη ως φορτίο.

Την ίδια στιγμή ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» είχε έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται το «Lassea» να το αντικαταστήσει με άλλο πλοίο, το «NEDA», το οποίο όμως έχει “κολλήσει” στη Σκύρο λόγω κακοκαιρίας.

Το βασικό όμως είναι ότι μέχρι να βρεθεί τελικά νέο πλοίο να συνεχίσει την απάντληση, 1.500 τόνοι πετρελαιοειδών παραμένουν στο βυθό της θάλασσας κι απειλούν τον Σαρωνικό με νέα διαρροή!