Βούλιαξε η Σαμοθράκη απ' την κακοκαιρία! Πλημμύρες, κατολισθήσεις, αποκλεισμένοι δρόμοι

Εφιαλτικές ώρες περνάν οι κάτοικοι στη Σαμοθράκη αφού η έντονη βροχόπτωση και η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη νύχτα το νησί, προκάλεσε αμύθητες ζημιές! Οι πλημμύρες κι οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν τα πάντα!

 

Σύμφωνα με το e-evros.gr, η έντονη βροχόπτωση μέσα στη νύχτα, ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά, ενώ οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές και η κυκλοφορία των οχημάτων είναι πλέον επικίνδυνη.

Απ’ την κακοκαιρία κινδύνεψαν 4 άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, όταν αυτό εγκλωβίστηκε σε ρέμα στην Κακιά Μεριά. Σώθηκαν μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα, με αποτέλεσμα τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας να έχουν απομονωθεί. Απ’ τις κατολισθήσεις παρασύρθηκε και η γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας.

O δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωση του ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας, σπίτια κι επιχειρήσεις στη Χώρα. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για άντληση υδάτων. Προβλήματα υπάρχουν όμως και στην ηλεκτροδότηση αλλά και στις τηλεπικοινωνίες.

Δυστυχώς οι έντονες καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει όλον τον Έβρο.