Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σοκ στην οικογένειά του - Δύο 30άρηδες ψάχνει η αστυνομία

Σοκ και θρήνος επικρατεί από χθες στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που άγνωστοι του αφαίρεσαν τη ζωή με μία σφαίρα στο στήθος.

Η σύζυγος και τα 2 παιδιά του μόλις ειδοποιήθηκαν για το συμβάν, έσπευσαν στο γραφείο του, επί της οδού στην οδό Ασκληπιού.

Η σύζυγός του κράταγε το κεφάλι της μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί, ο γιος κι η κόρη του προσπαθούσαν να βρουν παρηγοριά στις αγκαλιές φίλων και συνεργατών του πατέρα τους.

Η θεία του δολοφονημένου δικηγόρου κυρία Ντάνα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου, αναφέρει σε δήλωσή της: «Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

Οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες για τους δολοφόνους, στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών του θανόντος  των οποίων υποθέσεις χειριζόταν το τελευταίο διάστημα. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 30-30 ετών, που έφτασαν χθες στο γραφείο του, είχαν προκαθορισμένο ραντεβού μαζί του προκειμένου να συζητήσουν για μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του αδικοχαμένου Ζαφειρόπουλου. Όμως ο συνεργάτης του που τους άνοιξε την πόρτα, δεν γνωρίζει τους δύο εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί “ξεσκονίζουν” τις ατζέντες με τα τηλέφωνα του Ζαφειρόπουλου αλλά εξετάζονται και τα τηλεφωνήματα που είχε κάνει προκειμένου να δουν ποιες ήταν οι τελευταίες συνομιλίες του και με ποιους, πριν τη μοιραία συνάντηση.