Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στις φυλακές ψάχνουν τον «εντολέα» - Ποιος περίμενε έξω απ' το γραφείο

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η σύλληψη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.
Οι αρχές έχουν πλήρη εικόνα για το πώς στήθηκε το σκηνικό μέσα στο δικηγορικό γραφείο του θύματος και οι αξιωματικοί είναι βέβαιοι ότι οι δράστες εμπλέκονται σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο του.
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, θεωρούν ότι οι 2 δράστες είναι πιθανότατα σεσημασμένοι, με αλβανική καταγωγή. Ακόμη οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι εκτελούσαν χρέη αγγελιοφόρων για λογαριασμό έγκλειστου των φυλακών που ήθελε να εκφοβίσει και ουσιαστικά να εκβιάσει τον δικηγόρο.
Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί φέρεται να γνωρίζουν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον οποίο κάλεσαν τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Ένα ακόμη στοιχείο που ερευνάται, είναι το ποιος ήταν ο 3ος άνθρωπος που βρισκόταν έξω απ΄το γραφείο του Ζαφειρόπουλου, έξω από το νεοκλασικό της οδού Ασκληπιού. Ο ένας απ’ τους δολοφόνους σύμφωνα με μαρτυρίες, βγήκε κάποια στιγμή απ’ το ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο προφασιζόμενος ότι ήθελε να φέρει λεφτά για προκαταβολή για την υπόθεση που συζητούσαν. Οι αρχές υποψιάζονται ότι πήγε να συναντήσει ένα τρίτο άτομο, να το ενημερώσει για την πορεία των συνομιλιών με τον δικηγόρο και να λάβει οδηγίες για το πώς να κινηθεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν το 3ο άτομο να του έδωσε εντολή να πυροβολήσει το θύμα.
Όσο για το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για την εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «καθαρό» των 7.65 χιλιοστών ενώ τα αποτυπώματα και το DNA δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.