Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι γιατροί προχωράν σε επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.
Έτσι τη συγκεκριμένη μέρα οι γιατροί θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ. Όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα αναγκαστούν να πληρώσουν από ιδιωτικά χρήματα και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ «δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση».
Κι ακόμη, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών -από το 2010- μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν έχει προχωρήσει.
«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» υποστηρίζουν.
Ένα ακόμη σημείο με το οποίο διαφωνούν οι γιατροί είναι ότι ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης-εξέτασης στα δεκαπέντε λεπτά πραγματοποιείται με εντελώς «αυθαίρετα» κριτήρια ενώ αποτελεί το ελάχιστο παράδειγμα του «παραλογισμού» των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.