«Ήταν τρεις μήνες μέλος του ISIS» λέει η σύζυγος του τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

“Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια” φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύζυγος του όμως μιλώντας στο ALPHA αποκάλυψε ότι ο άντρας της ήταν 3 μήνες στο ISIS.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», τόνισε η νεαρή γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα κλιπ που βρέθηκαν στον κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, ενώ συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας.

Ο άντρας, που θεωρείται επικίνδυνος εξτρεμιστής, ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου καταλήγοντας σε καμπ προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες σε κοινωνική λειτουργό για ενδοοικογενειακή βία ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.