Σύλληψη τζιχαντιστή: Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής το κινητό και τα tablet του

Στενές σχέσεις με τον ISIS φαίνεται να είχε ο 32χρονος Σύριος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.
Οι ελληνικές αρχές τον παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα -τον Ιούνιο του 2016.
Ο ίδιος στην κατάθεσή του, είπε πως ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους για δύο μήνες, όμως διαφώνησε με την τακτική τους και αποφάσισε να δραπετεύσει από τη Συρία.
Ελληνικές κι ευρωπαϊκές αρχές τώρα κάνουν φύλλο και φτερό τα δύο τάμπλετ και το smartphone του Σύρου, προκειμένου να ακτινογραφήσουν οι Αρχές τις επαφές και τις κινήσεις του. Θέλουν να να αποκωδικοποιήσουν τους 16 μήνες της παραμονής του στη χώρα μας ώστε να διαπιστώσουν αν κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις.
Η σύζυγός του, είπε ότι «ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία -όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS».
Η ίδια όμως δεν γνώριζε πως ο σύζυγός της συμμετείχε σε βασανιστήρια ούτε ότι στο κινητό του είχε βίντεο με βασανιστήρια και πτώματα.
Στο υλικό που βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του, εμφανίζεται ο ίδιος να συμμετέχει σε βασανιστήρια. Είναι τραβηγμένο μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, κι έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Εκτιμάται ότι το υλικό τραβήχτηκε το 2012-2013.
Ωστόσο σε καμία φωτογραφία δεν εμφανίζεται με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.