Σύλληψη τζιχαντιστή: Σοκαριστικά ευρήματα στο κινητό του - Βασανιστήρια & φρίκη!

Άκρως σοκαριστικά είναι τα ευρήματα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμη κι οι έμπειροι αστυνομικοί ανατρίχιασαν με τις εικόνες.
Στο ένα βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος με έναν ακόμη άντρα, να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν έναν νεαρό. Γελούν με τις πράξεις τους ενώ ο άτυχος άνδρας είναι γεμάτος αίματα και εκλιπαρεί για τη ζωή του. Το βίντεο ξαφνικά διακόπτεται.
Στο κινητό του, οι αρχές βρήκαν και μία φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι στη Συρία και ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS.
Μάλιστα δικαιολόγησε τα ευρήματα λέγοντας:
«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ με την όλη διερμηνεία που έγινε το πρωί γιατί υπάρχουν ψεύδη και ασάφειες. Όπως για παράδειγμα ότι συμμετείχα εθελοντικά στον ISIS και σκότωνα όποιον μισούσα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Συρία».
Η δικηγόρος του 32χρονου, κ. Τσιουλπά, μιλώντας στην ιστοσελίδα e-evros είπε: «Σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».
Ο κατηγορούμενος, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alexpoli. Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του. Οι αρχές διερευνούν τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το πόσο «ψηλά» έφταναν αυτές στην ιεραρχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης και αν είχε επαφές με ηγετικά στελέχη του ISIS.
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του, μιλώντας στον Alpha είπε: «Ηταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS».
Το ζευγάρι έφυγε από τη Συρία το 2013 και το 2016 έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Λέρου. Εμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και ένα χρόνο αργότερα πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Πριν από δύο μήνες η σύζυγος του 32χρονου τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και οι αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν διακριτικά. Συνελήφθη όταν πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου, στις 19 Οκτωβρίου.