Αργά το βράδυ η απόφαση του εφετείου για την ποινή που θα επιβληθεί στον Α. Τσοχατζόπουλο

Αργά σήμερα το βράδυ ή και μετά τα μεσάνυχτα, το Πενταμελές Εφετειο Κακουργημάτων θα αποφασίσει τελικά για τον αν θα αναγνωρίσει ή όχι ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους που έχουν εμπλακεί στις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και στην απόφαση για τις ποινές που θα κρίνει ποιοι από τους 16 κατηγορούμενους θα οδηγηθούν ξανά στη φυλακή.

Οι Ακης Τσοχατζοπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος, έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να πείσουν το δικαστήριο για ένα ελαφρυντικό με τον Γιάννη Σμπωκο να υποστηρίζει ότι διασύρεται εδώ και 5 χρόνια.

«Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ήταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δεν με διέταξε να πάω. Πείτε μου έναν γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους! Θα μου διαγράψετε την διαδρομή μου, γιατί;Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους 4 που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα. Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά. Πέντε χρόνια διασύρομαι…» είπε.

Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιτέθηκε ξανά στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, γιατί πρότεινε στο δικαστήριο να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

«Πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. 26χρονια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβητήση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό».