Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο προσκήνιο

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, ενώ υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων (κυρίως στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο). Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο Νότιο και Α. Αιγαίο και στη Β. Ελλάδα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Τοπικές ομίχλες, κατά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσει ΒΔ ρεύμα, έντασης 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι άνεμοι, έντασης 4-5 μποφόρ. Στο Β. Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται κοντά στους 6-10°C στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κοντά στους 10-12°C στο Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν τους 20°C στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στο Β. Αιγαίο έως 18°C.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς, 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 10°C – 21°C.

Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15°C έως 19°C.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώσουν και να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Τοπικές ομίχλες, κατά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς, έντασης 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία (στο κέντρο): από 8°C έως 17°C.

 Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο, αναμένουμε νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, στην  Ήπειρο, τη Δ. Μακεδονία και τη Δ. Στερεά. Κατά τις πρωινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στο Β. Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ παροδικά φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή, η σταδιακή μεταβολή του καιρού προερχόμενη από τα δυτικά, αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου                                                               

Πτυχιούχος Φυσικός

Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΕΚΠΑ

ΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ

Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr

(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος – Δημοσιογράφος)