Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Η κακοκαιρία θα ξαναχτυπήσει τη Δυτική Αττική

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο, σχεδόν, της χώρας την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι το τέλος αυτής, ενώ σε ό,τι αφορά την Αττική τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στις ήδη πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το οργανωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων, το οποίο έχει αποκοπεί και εγκατασταθεί πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο, προβλέπεται να διατηρηθεί για αρκετές ακόμα ημέρες. Ο συνδυασμός του με ψυχρό μέτωπο, το οποίο προσεγγίζει τον Ελλαδικό χώρο από τα δυτικά προς τα ανατολικά και διαταραχές που διασχίζουν τη χώρα από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και οι οποίες ανατροφοδοτούνται συνεχώς με υγρασία, σε συνάθροιση με τη διεύθυνση των ανέμων και των τοπικών παραγόντων (ορογραφία κλπ.) θα έχει ως αποτέλεσμα, την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο, σχεδόν, της χώρας για τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Πιο αναλυτικά:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα και να εκδηλωθούν σε μεγάλη έκταση, ενώ ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικά φαινόμενα, σχετικά μικρής έντασης αναμένουμε στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Αττική:

Τοπικές παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά του Νομού.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα έντονα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται στις προαναφερθείσες περιοχές, ενώ ιδιαίτερη εμμονή αναμένεται να παρουσιάσουν σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Κατά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική:

Έξαρση των φαινομένων, με βροχές και καταιγίδες, παροδικά έντονες. Αξιόλογα φαινόμενα προβλέπεται να επηρεάσουν και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να επιμείνουν, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

 

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου                                                                

Πτυχιούχος Φυσικός

Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΕΚΠΑ

ΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ

Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr

(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος – Δημοσιογράφος)