Νέα επιδείνωση του καιρού - Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η χώρα, μετά τη σημερινή καταστροφή που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή και οι πλημμύρες στη Δυτική Αττική, φαινόμενα τα οποία δυστυχώς ήταν η αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές…

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς τα φαινόμενα, ως φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να ενταθούν. Ας είμαστε όλοι σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοια τραγωδία…

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά διαστήματα, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με έμφαση και πάλι στη Δυτική Αττική. Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένουμε νέα έξαρση των φαινομένων, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Δυτική Αττική και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, γενικευμένη έξαρση, με τα ισχυρά αυτά φαινόμενα να επεκτείνονται στο σύνολο του Νομού, συμπεριλαμβανομένου και του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι μεγάλης έντασης σε μεγάλη κλίμακα, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής. Υψηλός ο κίνδυνος επανεμφάνισης πλημμυρών στη Δυτική Αττική. Πιθανή εκδήλωση πλημμυρών και σε άλλες περιοχές του Νομού. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιοχές οι οποίες έχουν ιστορικό με πλημμύρες.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα, προβλέπονται μέχρι και το Σάββατο. Οι πολίτες πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές, εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο. Καλό είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων και να μην επιχειρούν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους, με οποιοδήποτε μέσο.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αύριο Πέμπτη με ιδιαίτερη σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Κατά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να επιμείνουν, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.                                                                           

* Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με τη βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων « SiMeteo AWPS » και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις, σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου Πτυχιούχος Φυσικός Πτυχιούχος Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
ΕΚΠΑΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα»
ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Επίσημη Σελίδα στο f: PaFy Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος – Δημοσιογράφος