Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα - Πλημμύρες στην Αθήνα - Κλειστά σχολεία & δρόμοι

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Δυτική Αττική, που στοίχισε τη ζωή 16 ανθρώπων, νέο κύμα έπληξε ξανά χθες τη χώρα.

Στην Αττική χθες βράδυ σημειώθηκε σφοδρή καταιγίδα και μάλιστα έπεσε μέχρι και χαλάζι στο κέντρο της πόλης. Από την ισχυρή βροχόπτωση είχαμε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας οι κεντρικοί δρόμοι και τα στενά μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στο κέντρο έπεσε και χαλάζι. Η σφοδρή βροχόπτωση απλώθηκε σε όλες σχεδόν τις περιοχές, από τον Πειραιά έως και τα βόρεια προάστια.

Πολλοί οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους, με τα χειμαρρώδη νερά να τους έχουν περικυκλώσει.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 35 κλήσεις από πολίτες, κυρίως σε περιοχές του παραλιακού δικτύου, τον Πειραιά, τα Γλυκά Νερά, το Χαλάνδρι και άλλα προάστια, ενώ προβλήματα από πλημμύρες προκλήθηκαν και στις περιοχές των Λιοσίων και του Ιλίου. Ακόμα 35 κλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Αίγινα, όπου επίσης χτύπησε η σφοδρή καταιγίδα.
Η υπεύθυνη της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 70 κλήσεις για απάντληση υδάτων και πρόσθεσε ότι έχουν συγκροτηθεί συνεργεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ευτυχώς η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία δεν έπληξε τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα όπου οι κάτοικοι βρίσκονται ουσιαστικά στο δρόμο.
Λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία σε όλη την Αττική θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με απόφαση της Περιφέρειας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις στην Παλιά Εθνική Οδό στην Κακιά Σκάλα. Ο δρόμος έχει κλείσει και η τροχαία διοχετεύει την κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον δρόμο.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική:

1. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

2. Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα

3. Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο

4. Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα

5. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα

6. Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα

7. Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα

Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης.

Προβλήματα όμως δεν είχαμε μόνο στην Αττική. Η κακοκαιρία έπληξε επίσης την Πιερία, την Πέλλα και την Ημαθία. γιναν 470 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ οι πυροσβέστες σε 38 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Μάλιστα ακινητοποιήθηκαν τρένα, κι έκλεισε και η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βαρικού επί πέντε ώρες. Σήμερα θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία και σε Πιερία, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη.