Αντιδήμαρχος Μάνδρας: Μαζεύουμε ακόμη μπάζα μετά το «τσουνάμι» - Αγνοούνται ακόμη 2 άτομα

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μάνδρα σήμερα Δευτέρα, μετά τις φονικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας περιέγραψε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Περικλής Ρόκας.

«Μαζεύουμε ακόμα, υπάρχουν πάρα πολλά μπάζα, είνα τεράστιες οι ποσότητες που φορτώνουμε, θέλουμε ημέρες για να καθαρίσουμε» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές.

Όπως εξήγησε το νερό ήρθε στη Μάνδρα «σαν τσουνάμι, γι’ αυτό έχουμε τόσους νεκρούς» διευκρινίζοντας ότι «τα δύο ρέματα που σπάσανε έχουν σπάσει πολύ μακριά από τη Μάνδρα».
Σημείωσε ακόμη ότι αν ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη από το 2015 «θα γίνει εκτροπή του ρέματος κανονική και δεν θα είναι έτσι όπως είναι τώρα».
Απηύθυνε τέλος έκκληση να σταλεί προσωπικό στην περιοχή «για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, να καθαρίσουμε γρήγορα, να πλύνουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι, για να δούμε ο καθένας τι θα κάνει».

Δήμαρχος Μεγάρων στο ΘΕΜΑ 104,6:  500 σπίτια καταστράφηκαν στη Νέα Πέραμο

 

Για τεράστιες καταστροφές στη Νέα Πέραμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
«Επουλώνουμε τις πληγές μας. Τα προβλήματα μέσα στα σπίτια και στις υποδομές θα χρειαστούν χρόνο για να αποκατασταθούν» είπε στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές.
Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες, 350 για σπίτια 65 για επιχειρήσεις και 55 για οχήματα. Εκτίμησε, όμως ότι στο τέλος τα κατεστραμμένα σπίτια θα είναι 500 και τα καταστήματα 100.
«Τα μεγάλα προβλήματα με τα αντιπλημμυρικά τα δημιουργούν οι πολίτες που χτίζουν μέσα στα ρέματα αλλά κυρίως το κράτος και αναφέρομαι στην εθνική οδό που δεν προέβλεψαν να αφήσουν ανοιχτές όλες τις φυσικές διόδους» κατέληξε ο κ. Σταμούλης.

Έξι ημέρες από τη φονική καταιγίδα όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα, 2 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

Ενώ οι  διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν φτάσει στις 1154.