ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι ακόμη και χιόνια!

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα, από το βράδυ της Κυριακής (26.11.2017). Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (27.11.2017). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα θα έχουμε και πολύ ισχυρούς ανέμους. Την ίδια ώρα χιόνια αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Σάββατο το μεσημέρι, θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (26/11)

Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

2. Τη Δευτέρα (27/11)

Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μ.) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.