Βράβευση του ΣΚΕΠ από τις "ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2017"- Το βραβείο απένειμε ο ΠτΔ

Στις 23 Νοεμβρίου 2017, σε επίσημη αλλά ταυτόχρονα συγκινητική τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, έγινε η βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων που η Ελλανόδικη Επιτροπή των Νησίδων Ποιότητας 2017 επέλεξε να τιμήσει αυτή τη χρονιά. Φέτος βραβεύτηκαν 8 Οργανώσεις, από σύνολο 76 υποψηφιοτήτων.

Το βραβείο στον Σ.Κ.Ε.Π. απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην ιδρύτρια & Πρόεδρο του Δ.Σ. κα. Αθηνά Κρητικού, η οποία τόνισε ότι: “Οι αντιξοότητες & τα εμπόδια μπορούν να μετατραπούν σε κινητήρια δύναμη, δεν συνδέονται και δεν πρέπει να συνδέονται με την λέξη “τέλος”, αλλά αντίθετα να αποτελούν το έναυσμα για μια καινούργια αρχή”.

Ο κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ. και Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών μαζί με την βραβευθείσα Πρόεδρο του Σ.Κ.Ε.Π. κα Αθηνά Κρητικού. Τους πλαισιώνουν οι συνεργάτιδες του Σ.Κ.Ε.Π. (από αριστερά): Ειρήνη Τρομπέτα-Υπεύθυνη Επικοινωνίας με την Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, Ιλεάνα Βασδέκη-Διευθύντρια Επικοινωνίας, και Θάλεια Κιούση-Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Ο διαγωνισμός “Νησίδες Ποιότητας” διοργανώνεται από την “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή Κοινωνία”. Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία, επιλέγονται άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών, που δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστές, αλλά προσφέρουν εθελοντικό ποιοτικό έργο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την Κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά.


Η κα Αθηνά Κρητικού στο πόντιουμ δίπλα από τα μέλη της Ελλανόδικης Επιτροπής

Καθήμενα τα μέλη της Ελλανόδικης Επιτροπής:
κ. Σπύρος Γιαννιώτης – Ολυμπιονίκης
κα Λήδα Κοντογιάννη – Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης
κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος – Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
κ. Παναγιώτης Πικραμμένος – Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Ελλανόδικης Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Κίνησης Πολιτών
κα Ευανθία Ρεμπούτσικα – Συνθέτης
κα Μελίνα Ταπραντζή – Πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece
κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Σκηνοθέτης, Ηθοποιός