Ετοιμάζονται να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης νουγκατίνας σοκολάτας στον κόσμο στην Καρδίτσα

Να σπάσουν το ρεκόρ των 45 μέτρων θέλουν οι ζαχαροπλάστες στην Καρδίτσα, καθώς ετοιμάζουν να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτας στον κόσμο.

Το σκηνικό έχει σταθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα γίνει αύριο Τετάρτη το εγχείρημα, με στόχο να μπει ο νομός, η πόλη και κυρίως ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών του νομού στο βιβλίου Guinness, εκπρόσωπος του οποίου θα βρίσκεται από σήμερα στην πόλη για να έχει το ρόλο του κριτή όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στην προσπάθεια, πέραν του συνόλου των ζαχαροπλαστών του νομού θα συμμετάσχουν και 350 συνάδελφοί τους απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και 100 σπουδαστές του ΙΕΚ Ακμή από τα τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Το απόγευμα θα γίνει στην αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Ελλάδος με εκπροσώπους από 21 Συλλόγους.

Για να γίνει η νουγκατίνα με μήκος 100 μέτρων και πλάτος 20 εκατοστών, θα χρειαστούν:

-3000 ασπράδια αβγών
-200 κιλά φρέσκια σαντιγί
-300 κιλά φρέσκο γάλα
-500 κιλά ζάχαρη χοντρή
-300 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής
-200 κιλά αμύγδαλο
-300 κιλά σοκολάτα υγείας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι οι διοργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί αύριο στην κεντρική πλατεία και να στηρίξει ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, με πολλές θετικές παραμέτρους και να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικό γλυκό από το οποίο θα διατεθούν 10.000 μερίδες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η νουγκατίνα θα κατασκευαστεί με τα πιο αγνά υλικά, σε στεγαζόμενο χώρο. Η προετοιμασία έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο, προκειμένου να κατακτηθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και να προβληθούν τα γλυκά του τόπου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει ουσιαστικά στις 10, με κορύφωση στις 12 το μεσημέρι και θα υπάρξει και αρκετή ακόμα συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το προηγούμενο ανάλογο ρεκόρ για την νουγκατίνα είναι 45 μέτρα, το κατέχει η Ιταλία και τα 100 που θα επιχειρηθούν βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά. στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: www.karditsalive.net