Ματαιώθηκαν τελικά οι αυριανοί πλειστηριασμοί λόγω έλλειψης αστυνομικής δύναμης

Ματαιώνονται τελικά οι αυριανοί πλειστηριασμοί, λόγω έλλειψης αστυνομικής δύναμης με απόφαση των συμβολαιογράφων.

Ο λόγος είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης της πρωτεύουσας θα δεσμευτεί για τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο από τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συμβολαιογράφοι επίσης επικαλούνται την αποφυγή επεισοδίων αντίστοιχων με αυτών της προηγούμενης Τετάρτης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, τα οποία έχουν έδρα στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες και τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».