Τοποθετήθηκαν οι οικίσκοι στη Μόρια - Θα εγκατασταθούν πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές

Ένα βήμα πίσω έκανε η δημοτική αρχή στη Λέσβο, η οποία δέχθηκε τελικά τους 50 οικίσκους που προορίζονται για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, στο hotspot στη Μόρια. Η διαδικασία εκφόρτωσης των οικίσκων ολοκληρώθηκε και μένει να τοποθετηθούν στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στους οικίσκους πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες,οι οποίοι μέχρι στιγμής διαμένουν σε σκηνές.

Χθες, οι αρχές είχαν απαγορεύσει την εκφόρτωσή τους, ενώ απορριμματοφόρα είχαν αποκλείσει την είσοδο του φορτηγού πλοίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Λέσβου, στελέχη της δημοτικής αρχής και κάτοικοι της Μόριας περιφρουρούσαν το χώρο, διότι θεωρούσαν πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου hotspot.

Η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής επικρίθηκε από την Κίνηση Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο”, που θεωρεί ότι η κίνηση κάνει να “ακούγονται ως υποκριτικές οι αναφορές των προηγούμενων ημερών για το κρύο, τις λάσπες και για κακές συνθήκες υγιεινής που υφίστανται στη Μόρια οι πρόσφυγες”. Η Κίνηση θεωρεί ότι οι αρχικές ενστάσεις του δημάρχου στερούνταν “κάθε ίχνους ανθρωπισμού, ενώ δημιουργούσαν ευνοϊκές προϋποθέσεις για εκδήλωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών συμπεριφορών”.