Αλλαγές στη φύλαξη του Μετρό και του Ηλεκτρικού: Τέλος οι εταιρείες security – Αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ

Αλλαγές στον τρόπο φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού φέρνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Μεταφορών.

Το σχέδιο έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2018.

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν ως κύριο καθήκον τους τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς, αποσύροντας με αυτό τον τρόπο τις εταιρίες security.

Ο λόγος αυτού του σχεδίου από την κυβέρνηση είναι οι επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ακυρωτικά μηχανήματα αλλά και οι αναφορές ότι οι εταιρείες security δεν έκαναν σωστά τη δουλειά του, τονίζοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να βλέπουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες.

Πληροφορίες απ΄ το  υπουργείο Μεταφορών λένε, ότι εκτός από τις ομάδες αναρχικών που λόγω ιδεολογίας, καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα, υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών εξηγώντας ότι είναι εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά.