Buzzfeed: Ένα από τα χειρότερα κέντρα προσφύγων στην Ευρώπη η Μόρια

Σαν «ένα από τα χειρότερα κέντρα προσφύγων στην Ευρώπη» χαρακτηρίζει ο ιστότοπος Buzzfeed τον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, κάνοντας λόγο για ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης και «υπερχείλιση» σκουπιδιών.

Το Buzzfeed σημειώνει ότι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν κάμερες εντός του καταυλισμού, ωστόσο χρησιμοποιεί στο δημοσίευμά του φωτογραφικό υλικό και βίντεο, το οποίο εστάλη από πρόσφυγες εντός του camp.

Ο ιστότοπος τονίζει πως με μια παλιά στρατιωτική φυλακή χωρητικότητας 2.000 ατόμων, φιλοξενούνται σήμερα 7.000 άτομα, σύμφωνα με τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι οι πρόσφυγες διαμένουν σε κοντέινερ και σκηνές, καθώς και ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο ανταποκριτής του ιστοτόπου στο νησί της Λέσβου υποστηρίζει επίσης ότι απειλήθηκε με σύλληψη προσπαθώντας να επισκεφθεί τον καταυλισμό, ενώ τονίζει πως του ζητήθηκε από τις αρχές να τους παρουσιάσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε από την περιοχή.

«Είναι παράνομο να φωτογραφίζεις οτιδήποτε μέσα στο φράχτη του στρατοπέδου», είπε -κατά τον ανταποκριτή του Buzzfeed- ένας αξιωματικός.