Σάλος με δήλωση του δήμαρχου Ωραιοκάστρου-Αποκάλεσε ΑμεΑ υπαλλήλους του δήμου (βίντεο)

Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησε τον όρο ΑμεΑ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα τη λειτουργία του πολεοδομικού γραφείου, ο κ. Γαβότσης είπε ότι οι μισοί μηχανικοί είναι «σχεδόν ΑμεΑ».

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ανέστη Πολυχρονίδη, προκαλώντας την αντίδρασή του. «Πάρτε το πίσω τώρα. Σε παρακαλώ προσβάλλεις τους συναδέλφους σου. Το να λέτε για κάποιον συνάδελφο ότι είναι ΑμεΑ δεν σας τιμά. Πάρτε το πίσω» του απάντησε.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Γαβότσης επιχείρησε να τα μαζέψει, λέγοντας η φράση του ήταν αδόκιμη και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να θίξει προσωπικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών», είπε χαρακτηριστικά.