Με κατάγματα στα πλευρά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας η 35χρονη που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 35χρονης από τα Σκόπια που τραυματίσθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια ανάβασης στον Όλυμπο, στην περιοχή Στεφάνι.

Η 35χρονη είχε πέσει σε χαράδρα, σε υψόμετρο περίπου 2.700 μέτρων.

Η ΕΜΑΚ και η πυροσβεστική κατάφεραν να την ανασύρουν και να την μεταφέρουν στο ορεινό καταφύγιο «Αποστολίδης».

Από εκεί την παρέλαβε ελικόπτερο τύπου Super Puma και την μετέφερε στο Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με κατάγματα στα πλευρά της.

Να υπενθυμιστεί ότι είχε προηγηθεί μία αποτυχημένη προσπάθεια προσέγγισης από ελικόπτερο, το οποίο δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί.

Το tweet της πυροσβεστικής για τη διάσωση της γυναίκας:

Τι είχε συμβεί:

Η 35χρονη ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων ήταν εγκλωβισμένη σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο πλευρό της βρέθηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ και γιατροί.

Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε τελικά να προσεγγίσει στο σημείο επρόκειτο να παραλάβει τη γυναίκα και να την μεταφέρει στη Λάρισα, προκειμένου να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να εκτιμηθεί η κατάστασή της.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10.53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης” και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.