Τραγικές ελλείψεις στο Αττικόν-Χωρίς χημειοθεραπείες οι καρκινοπαθείς

Στην οδύσσεια των καρκινοπαθών και στις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε φάρμακα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. «13.000 κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επίσης σημειώνεται ότι λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα νοσοκομεία και οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο αλλά και γιατρό ογκολόγο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο Αττικό Νοσοκομείο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς. Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα δημιουργείται στο Αττικό λόγω έλλειψης ειδικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνου, ενώ όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται ότι υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.