Νέες αλλαγές στα Γυμνάσια: Οι βαθμολογίες θα γίνονται με Α, Β, Γ όπως στο δημοτικό!

Να αλλάξει ριζικά όσα ισχύουν στον χώρο της Παιδείας, έχει βάλει στόχο το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς πονοκέφαλο σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Μετά τους πειραματισμούς στις Πανελλαδικές, την ύλη των Λυκείων, τις παρελάσεις, το ωράριο των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των εκπαιδευτικών εκδρομών, τώρα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βάζει στο στόχαστρο τους βαθμούς στα Γυμνάσια.
Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το ΙΕΠ θέλει οι μαθητές αντί να βαθμολογούνται με άριστα το 20, να βαθμολογούνται με άριστα το Α, με Α, Β, Γ. Δηλαδή σαν να είναι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού!
Έτσι θεωρεί ότι θα περιοριστεί η βαθμολογική πίεση στο Γυμνάσιο και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (στην πέμπτη και στην έκτη τάξη του δημοτικού σήμερα τα παιδιά δεν βαθμολογούνται με Α, Β, Γ, αλλά με άριστα το 10).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο θα εφαρμοστεί πιλοτικά αρχικά. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους τονίζοντας ότι δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγηση.