Έρχονται άμεσα 12 νέα ασθενοφόρα στο Νότιο Αιγαίο

Με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ προκηρύσσεται άμεσα ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων που θα ενισχύσουν τον στόλο του ΕΚΑΒ σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 829.560 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια δύο ασθενοφόρων οχημάτων 4X4 για τα νησιά της Ρόδου και της Νάξου, μιας κινητής μονάδας για τη Σύρο και εννέα ασθενοφόρων μικρού όγκου, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.

Πρόκειται για 12 οχήματα VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Τα έντεκα ασθενοφόρα οχήματα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά τα οχήματα 4×4 (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δύο ασθενών.

Διασφαλίζονται επιπρόσθετα οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και ειδικά για τα ασθενοφόρα μικρού όγκου, τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή από δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η κινητή ιατρική μονάδα, διαθέτει τον επιπλέον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, σε σχέση με τα απλά ασθενοφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων θα γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα: